helge@vistespania.com - Tlf: +34 965888714
                   Huvudside
            
          Hvor vi er
     
     Referanser og Salg
        
Kontakt oss


Villa Romántica

Golf Costa Blanca

Bilutleie

Landsbyene

Norske Institusjoner


Området            Costa Blanca           Fiestas            Aktiviteter            Restauranter

Costa Blanca - hva hjertet begjærer

Enten du kommer til Costa Blanca-kysten vår, sommer, høst eller vinter, så vil du oppleve et eksepsjonelt klima, som gjør at så mange velger dette stedet som sitt ferieparadis.

Costa Blanca - den hvite kysten - fikk navnet sitt for 2500 år siden, og man tror det kommer av de hvite strendene, det spesielle lyset og saltet i Middelhavet.
Når du lander på Alicante flyplass, så tar det cirka en times kjøring før du kommer fram til Alfaz del Pi by og kommune. På veien nordover fra flyplassen har du hele tiden det glitrende Middelhavet på høyre side. Du passerer byer som Alicante, Villajoyosa og Benidorm. Hav, fjell og en fantastisk natur er det man forbinder med Costa Blanca-kysten, og som gjør at så mange har funnet veien hit og feriert eller bosatt seg i Alfaz del Pi. Vi traff ei jente fra Lofoten som faktisk erkjente at Spania så absolutt kan konkurrere med norsk vill natur.
Denne kommunen har 14.000 innbyggere og 7500 av dem er utlendinger, blant annet fra Norge, Holland, Tyskland og England. Uoffisielle tall sier at kanskje så mange som 4000 av dem er nordmenn! Hele 55 forskjellige nasjonaliteter er fordelt på et område på 19 kvadratkilometer. Byen og kommunen Alfaz del Pi arbeider for at dette området også er tilrettelagt for funksjonshemmede, og vi finner et organisert nett av trygghetsforanstaltninger og et velutbygd helsesenter.

Badeparadis - om sommeren

Cirka tre kilometer fra byen Alfaz del Pi og Reuma-Sol finner du stranden og småbyen Albir. Her ligger Middelhavet med sitt krystallklare vann, og du blir snart fristet til å hoppe uti, og deretter nyte solen og bølgesuset, samt den nydelige utsikten til kystlandsbyene Altea og Calpe og den utrolige fjellklippen ÇPenon de IfachÈ. På denne tida av året er det imidlertid ikke særlig aktuelt å bade i havet, siden vanntemperaturen neppe er mer enn 15 grader. Noen uker senere på våren derimot kan vannet friste både liten og stor.