Området rundt

Etter at du har ligget og kost deg her noen timer, dager eller uker, får du kanskje behov for å bevege deg litt, og da er mulighetene mange. Hvorfor ikke ta seg en spasertur på en av stiene i Sierra Helada (isfjellet) og oppleve den rike floraen, de ville og flotte fjellformasjonene og de bratte steinveggene som stuper 400 meter ned i Middelhavet?

Du og oppleva utflukter til nærmiljøet med bl.a. Altea , El Albir, Calpe og Benidorm som nærmeste naboer.Nordmenn er sterkt representert i den internasjonale spanske kommunen, med eigen skule, heimahjelp, sjukeheim, revmatikersenter og kirkesenter.  På denne lenka finn du mykje informasjon om Alfaz del Pi og omegn.

Sport

Er du idrettsutøver, så har du her muligheten til å dykke, fiske, seile, spille golf, tennis, fotball og andre ballspill. Foreldrene på den norske skolen i Alfaz har for eksempel dannet fotballklubb og spiller en gang i uka for trivsel og velvære.

I tillegg finner du et rikt kulturelt tilbud i og utenfor det storslåtte kulturhuset i Alfaz del Pi. Her kan vi nevne kunstutstillinger, konserter, foredrag, kino, teater, og den årlige internasjonale filmfestivalen som holdes i juli hvert år.

Matkultur

Hva med å oppleve en ordentlig spansk «fiesta»? Spania er kjent for sine «fiestaer» og det er ofte en stor opplevelse og et rikt ferieminne å ha med seg tilbake til Norge. I byen Polop som ligger cirka en mil inn i landet fra Alfaz feires dagene i august med store opptog og festligheter hele døgnet. Her vil du også oppleve en fredet eventyrby som virkelig sjarmerer.

Har du lyst til å prøve det lokale kjøkken med sine gastronomiske spesialiteter, laget av de beste råvarer? Ja, da kan jeg love deg at her er det ikke bare feriekofferten som er tyngre på hjemveien.

Paella, fisk og skalldyr, kylling og/eller kanin stekt i hvitløk, typiske søtsaker, viner, grønnsaker og frukt -ja, her er det mye å velge i fra de vel 3000 restaurantene som ligger i nabobyene. Råvarer kan du kjøpe med deg hjem til leieligheten både fra markedene og nydelige ferskvaredisker i supermarkedene.

Med eller uten reiseleder

Utflukter med norsk eller flerspråklige reiseleder er det mange av, og det er også med på å gi deg et varig minne fra ferien. Du får muligheten til å oppleve det aller beste og mest fantastiske av Costa Blanca og Spania.

For maksimal mojlighet og fri bevegelsemojlighet råder vi er att leie bil!

Utfluktsprogrammet blir endret litt etter årstidene, og her er det både dagsturer, kveldsturer, ukesturer og mye mer å velge i. Vi tok turen på egenhånd til Guadelest, fjellandsbyen med maurisk opprinnelse. Fra Alfaz kjørte vi mot byen og tok oss god tid på de smale og bratte veiene. En naturskjønn opplevelse. Og da vi kom så langt som til Guadelest, ble vi overveldet av den flotte utsikten. Inne i den lille klosterbyen var det trange gater som var best egnet for friske bein. Vi tok oss fram med barnevogn og opplevde det som litt tungvint. Vær forberedt på trapper og brosteinsbelagte gater dersom du er bevegelseshemmet.

Vindistriktene

Valencia - en av Spanias mest omtalte storbyer, det ukjente og genuine Costa Blanca, vinbyen Jumilla eller vindistriktene rundt Jalon, storbyen Murcia og varme kildebad i Archena eller Fortuna, nattklubben Benidorm Palace, hovedstaden Madrid, Andalucia med Granada, Sevilla og Cordoba - ja, her er det noe for enhver smak og vil kunne gi deg en rik og variert ferie. Dersom du har lyst på en tur i berg- og dalbane, er Terra Mitica stedet for deg. Parken konkurrerer med Euro Disney i Paris både om størrelse og aktivitetstilbud, så her er det store muligheter.

helge@vistespania.com - Tlf: +34 965888714